SÅDAN BLIVER DU MERE SYNLIG OG FINDES

NEMMERE PÅ LINKEDIN


I SOLID SEARCH ARBEJDER VI SOM HEADHUNTER OGSÅ MED REKRUTTERING & OUTPLACEMENT

Denne guide er lavet med baggrund i vores erfaringer og viden.  

Tak fordi du læser med – følg os gerne på LinkedIn for flere gode råd.

1.    Baggrundsbillede

Du ser sikkert mange kreative fotos som baggrund på andres LinkedIn profil. Som rådgiver råder vi til, at du benytter noget, der fortæller noget om dig. Nogle gange misforstås dette og man ser flotte naturfotos eller fotos fra den sidste ferie.

Her vil vi godt gøre opmærksom på, at det er en professionel platform. Det er ofte effektivt at give noget af sig selv, men dette er ikke løsningen. Du skal derfor tænke i hvad der kunne kendetegne dine ydelser eller den branche du arbejder i.

Vi har i Solid Search valgt at vores baggrundsfoto skal være vores logo – det betyder, at du ofte møder vores logo, når du ser et opslag fra os. Vi flytter her fokus over på det, vi poster, men udnytter stadig synligheden. Vi kunne have valgt fotoet med håndtrykket som du ser i dette dokument. Det fortæller noget om det vi laver. Vi skaber bånd mellem mennesker, så de sammen kan skabe succes.

Så nu er det op til dig at gå på jagt efter det rette foto. Tænk over, at de skal kunne gå sammen med dit profilfoto, som gerne skal være i farver. Det kommer vi til om lidt. Der findes mange hjemmesider, hvor du kan hente gratis fotos. Det vil vi anbefale dig at gøre, da du ikke bare må bruge de fotos, du ellers kan finde på nettet. De kan være beskyttet, eller også har du selv fotos, hvor der er andre deltagere med. Disse skal først give dig lov til at benytte billedet jf. GDPR-reglerne.

2.     Profil billede

Nu skal du have lagt dit profil billede op. Dette skal helst være i farver, da farver rammer flere følelser i dem, der ser. Desuden skal du sørge for, at billedet er så tilstrækkelig tæt på, at man kan se dit ansigt tydeligt. Igen fordi læseren bliver påvirket af det følelsesmæssigt. Vi gør det hver dag, når vi møder nye mennesker, men her sker det blot digitalt.

Tænk derfor over hvordan du tager dig ud. Hvilket signal vil jeg gerne sende, og afspejler det også den, jeg rent faktisk er. Dit billede skal være vellignende, og du skal skifte det løbende. Så den man møder, også er den man ser på LinkedIn. Ofte kan det blive for formelt og uden et smil eller glimt i øjet. Det gør en stor forskel, hvis du kan lykkes med det.

Det behøver ikke være en professionel fotograf, der tager dit foto. Men det skader sjældent. Forsøg at have en neutral baggrund, så det er dit ansigt, der kommer i fokus.

 

3.     Titel

Du vil ofte se mange forskellige versioner af titler. Nogen skriver, at de er på udkig efter deres næste stilling, andre hvilken ydelse de leverer, andre hvilken branche de er en del af, og det kan også være, at man har en payoff, som man gerne vil kendes for.

Det er derfor relevant, at du holder for øje, hvilket budskab du gerne vil have frem, samt hvad du pt. bruger din profil til. I denne vejledning har vi fokus på, at du gerne vil findes af evt. en headhunter eller en virksomhed, der mangler en medarbejder.

Titlen vil ofte være en del af det, vi søger på. Du kan med fordel skrive flere titler, fordi en Key Account Manager også kan have titlen som sales manager. Nu er der brugt engelske titler. Danske er også fine. Desuden kan du skrive, hvilken branche du er i. F.eks. FMCG, DIY, SDA, Retail osv.

Det kan også være, at du endnu ikke har bestredet den titel, du gerne vil have. Det betyder ikke, at du ikke kan skrive den. Du vil jo gerne vises i feltet af kandidater, der kan varetage stillingen. Har du været salgsleder og gerne vil være salgschef, så vil vi anbefale, at du skriver begge dele. Man rekrutterer ofte en fra laget under det, man har behov for. Tænk i søgeord – hvad vil man søge på, hvis man skal finde sådan en som mig, og i den rolle jeg gerne vil i. Du peger altså på den nye retning. Ofte benyttes der et stort ”i” til at skabe mellemrum mellem titlerne, brancherne osv.

F.eks. Key Account Manager I Sales Manager I FMCG I Foodservice

                     

4.     Open to work / Tjenesteydelser /interesseret i

Du har under din titel mulighed for at tilvælge nogle muligheder. Enten hvis du har en tjenesteydelse, du vil tilbyde – hvilket vi gør som Headhuntere. Hvis man er Hiring (Har en ledig stilling) eller hvis man gerne vil findes. Her er der 2 muligheder.

1.     Open to work men kun synligt for dem, der rekrutterer. Det betyder, at kun dem der benytter LinkedIn Recruiter (en pakke der kan tilkøbes og er ret dyr) i din almindelig profil kan se, hvilke stillinger du søger. Men de kan også bruge det som et søgekriterie, når de søger emner i Recruiter. Vi benytter det ofte, da sandsynligheden for at du vil i kontakt med os er væsentligt større, end hvis du ikke har aktiveret ”open to work”.

2.     Du kan også vælge udgaven, hvor du får den grønne ring omkring dig, hvor der står ”Opentowork”. Det kan for nogen være grænseoverskridende. Men det vil virke i forhold til dit netværk. Hver gang du poster noget, eller de kigger på din profil, vil de kunne se, at du er åben for nye muligheder. Dette benyttes ofte, når man er ledig, og ikke mens man går i uopsagt stilling. Det siger næsten sig selv. Desuden får du mulighed for at dele det med hele dit netværk, at du er åben for nye jobmuligheder. Normalt vil et oplæg kun nå ud til omkring 8 % af dine kontakter. Derfor kan det være værd at overveje.

For begge scenarier gælder det, at du bør indtaste hvilken type arbejde du ønsker f.eks. hybrid, samt om du er villig til at flytte. Især hvis du påtænker at flytte er det meget relevant. Her kan du med fordel nogle gange ændre din bopæl, så den passer med der, hvor du flytter hen.

 

5.     Kontaktoplysninger

Her har du din URL, som du f.eks. også skriver ind i dit CV – der dannes altid et unikt URL til hver bruger, og derfor er der ofte en masse numre efter. Det ser lidt skørt du. Du kan ændre det. Du klikker på ”Rediger offentlig profil” og URL oppe i højre side, når du er inden på din profil via PC. Når dit navn kommer frem, så sletter du tallene, skriver det du vil have der skal stå og trykker gem.

Så skal du naturligvis have din mail derind, ligesom du skal have dit telefonnummer. Det gør det meget nemmere for dem, der skal have fat i dig. Medmindre du af særlige årsager har brug for at have hemmeligt nummer, så vil vi anbefale alle, at have deres kontaktoplysninger opdaterede.

Du har mulighed for både at skrive dine private og firmamæssige oplysninger. Dette vil vi også anbefale, at du benytter. Du har desuden mulighed for at indsætte din hjemmeside. Det kan også være fint, for så kan man lære mere om den virksomhed, du er en del af.

Husk at få noteret, hvor du bor. Når man søger efter kandidater, så ved vi, at geografiske udfordringer kan være årsag, til at kandidaten ikke bliver så længe i stillingen. Derfor er der næsten en magisk grænse på omkring 45 minutter. Det forhindrer dig dog ikke i at arbejde Hybrid eller oplyse, at du er villig til at flytte. Dette aktiverede du, da du valgte at være open to work.

 

6.     Om afsnittet / Resume.

Dette afsnit kan du selv tilføje ved at tilføje en sektion. Det gøres oppe under din titel.

I afsnittet skal du gerne komme med et kortfattet resume. Beskriv dig i meta perspektiv. Og beskriv hvad du kan, og ikke hvad du har lavet.

f.eks.

Erfaren Key Account Manager med solid inden for FMCG-branchen med salg til foodservice i det danske marked. Med baggrund i HD-afsætning og økonomi og flere forskellige virksomheder som bla. Flensted, Hanegal og Danpo er fokus især på pålægs- og kødbranchen.

Har opnået solide resultater med at opbygge nye kunder såvel som at pleje og udvikle eksisterende kunder. Osv. osv.

Dette afsnit må/skal gerne være fyldestgørende og ikke for kort.  Hver gang du benytter stillingsbetegnelser eller skills, virksomhedsnavne, uddannelse eller hvad man vil søge på, hvis man skulle finde en kandidat som dig, så optimerer du på, hvordan du kommer øverst frem i søgningerne, hos dem der søger.  

Gør dig derfor umage med dette afsnit.

 

7.     Erfaringer

Her vil vi anbefale, at du hvis muligt benytter virksomhedernes logo. Det giver et godt udtryk. Du behøver ikke gå helt tilbage til, da du gik i folkeskolen eller var avisbud. Men tag det med, som er relevant for læseren / Virksomheden / Headhunteren at vide.

Beskriv hvilken virksomhed du var en del af, og hvad kerneopgaven er.

Beskriv dernæst dit ansvar, samt hvilke resultater du opnåede. Det behøver ikke være opgjort i % og kr. F.eks. kan det have været en Turn around. Det kan være, at du implementerede et nyt ERP setup. Eller at du nedbragte sygefraværet, vendte forretningen fra røde til sorte tal. Eller at du tillærte dig nogle kompetencer inden for et særligt område, f.eks. udbudsmaterialer, certificering osv.

I dine erfaringer gælder det samme som i ”om” afsnittet. Tænk over søgeord. Brug de ord der er mest oplagte at benytte, hvis man skulle finde en som dig. Til info er det mest benyttede ord ”Engageret” – man skulle tro, at det giver sig selv, men det er det mest benyttede ord i stillingsopslag.

 

8.     Kompetencer

Ved kompetencer har du mulighed for at indtaste 50 kompetencer. Da du indtastede dine erfaringer, havde du også mulighed for at tilknytte kompetencer. Disse vil automatisk blive ført herned.

Du bør både beskrive dine faglige og personlige kompetencer, desuden skal du have sprog og it-færdigheder med. Dette er søgeord, der ofte bliver søgt på. Og ja, det gælder også Outlook, PowerPoint osv. selvom det måske nogle gange virker indlysende, så er det altså ord, der benyttes.

Hvis du har lidt svært ved at komme i gang, så kan du tage en kompetencequiz. Det kan nogle gange hjælpe en lidt på vej.

 

9.     Øvrige afsnit

Du har mulighed for at tilføje flere afsnit. F.eks. certificering, uddannelser osv. Jo flere du får med, jo flere søgeord kommer der med, og jo mere optimerer du din profil.

Der er forskellige holdninger til anbefalinger. Hvis du beder om nogen, så sørg for at pege en retning. Det skal jo gerne være med til at tegne det billede af dig selv, som du ønsker der skal frem. Du kan altid gøre dem ”usynlige” og hvor de igen kan tages frem. Det er svært at vurderer, hvor stor betydning de kan have. Et er sikkert, de gode anbefalinger skader ikke.

10. Branding

Dette afsnit kunne der skrives en guide om for sig selv. Så fokus er her på at fortælle dig, at branding via indlæg eller kommentarer på andres opslag, hjælper med din synlighed.

Laver du selv et opslag og lægger det op, så kan du forvente, at ca. 8 % af dit netværk ser dit opslag. Algoritmerne virker på samme måde som på instagram og Facebook. Jo mere populært dit opslag er, jo flere vises det til.

Det er derfor bedre at lave kvalitetsopslag i stedet for mange opslag med mindre god kvalitet. Men det er bedre at lave lidt opslag end slet igen.

TÆNK I DIN OVERSKRIFT – hvad får den til at blive set, og hvordan kan opslaget give værdi for læseren. Dette bør du altid overveje. Dernæst kan du vælge, hvad du ellers vil skrive og om der skal en video, foto eller anden form for materiale i opslaget.

-       Video med undertekster virker bedst, de er dog tidskrævende og kan kræve noget udstyr.

-       Foto er det næstbedste

-       Hverken video eller foto vil sjældent nå langt ud, så skal du have en god overskrift

Du bør være kontinuerlig i mængden af opslag, du laver. Så undgå 3 opslag en uge og ingen de næste 3. Så er det bedre med 1 hver 3. uge eller 14. dag.

 

Vi håber, du kunne bruge vores råd – der er meget mere end dette. Men bruger du disse råd, så er du rigtigt godt på vej.

Husk at opdatere profilen med det samme, og ikke først når du skal til at søge nyt job. Ofte vil samarbejdspartnere skulle finde dig, og det ønsker du jo ikke er for svært. 



23. nov. 2022