Økonomichef til større virksomhed

For vores kunde, som er en stor og velkonsolideret handels- og produktionsvirksomhed med hovedsæde i Midtjylland, søger vi en motiverende og faglig kompetent økonomichef.

Med reference til selskabets CFO varetager du selvstændigt og frit ansvaret for virksomhedens økonomifunktion og dennes udvikling. Udover den nye økonomichef består afdelingen af mere end 10 erfarne assistenter og controllere.

Mere specifikt får du primært følgende ansvar

·         Lede og fordele på en måde så afdelingens kompetencer og ressourcer matcher virksomheds behov

·         Øge afdelingens produktivitet og effektivitet

·         Proaktiv sparring på alle niveauer i virksomheden

·         Rapportering til koncernledelsen, b.la. i form af måneds- og årsregnskaber

·         Løbende udvikling af virksomhedens driftsøkonomiske styringsværktøjer

·         Budgettering og forecast vedr. drift og likviditet

·         Opfølgning og udvikling af de enkelte lokationers økonomi og nøgletal

·         Optimal anvendelse af ERP til understøttelse af driften

·         Kontakt til interne og eksterne interessenter herunder offentlige myndigheder

 

Kort sagt skal du gennem reel indflydelse holde fokus på udvikling og fremtidssikring af økonomifunktionen, så den hele tiden understøtter virksomhedens strategi. Derudover vil du identificere og håndtere økonomiske risici, og implementere passende kontrolforanstaltninger for at minimere potentielle udfordringer.

 

Mål og succeskriterier

 

·         Øge produktiviteten og medarbejdertilfredsheden i egen afdeling

·         Optimere arbejdsgange og rutiner så alle deadlines overholdes

·         Fremme brugen af automatiserede forretningsprocesser

·         Konvertere planer til konkrete handlinger og løbende følge op på disse

·         At større beslutninger på ledelsesniveau tages på et oplyst økonomisk grundlag

·         At du selv er en glad og motiveret leder

 

Din profil

 Du bliver en del af en spændende og uformel virksomhed med klare målsætninger. Disse skal b.la. realiseres med en forretningsorienteret økonomichef, der kan realisere processer og systemunderstøttelse i overensstemmelse med målsætningerne. På lederniveau forventes det, at du byder ind med præcise fakta, udfordrende spørgsmål, opfølgning og godt humør. Økonomirutinerne behersker du til fingerspidserne – og du er ikke bange for at tage fat.

Du har en relevant økonomisk uddannelse og flere års erfaring med økonomi og regnskab i en større eller mellemstor virksomhed. Optimalt, men ikke nødvendigvis, kommer du fra en handels- og/eller produktionsvirksomhed.

Du er kendt for at have et godt overblik og altid være et skridt foran, fordi du som person hurtigt gennemskuer problemstillinger og evner at koble tal med forretningsforståelse. Dette kombineret med din faglige viden gør dig til en efterspurgt sparringspartner, både blandt lederkolleger og medarbejdere.

Du er struktureret, analytisk og bevæger dig naturligt fra ledelse til maskinrummet. Desuden udlever du en naturlig situationsbestemt ledelse, hvor du kender værdien af medarbejdernes motivation og inddragelse. Du kommunikerer på en behagelig og ligeværdig måde i øjenhøjde med dine omgivelser.

 Virksomheden tilbyder

En central og udfordrende stilling med daglig arbejdsplads på firmaets hovedsæde i det Midtjyske. Sammen med de mange kompetente og engagerede kolleger får du en dynamisk og alsidig hverdag i et behageligt og uformelt arbejdsmiljø, hvor der er rig mulighed for både personlig og faglig udvikling. Organisationen er kendetegnet ved korte beslutningsveje.

Lidt mere om virksomheden

Virksomheden er ejerleddet og på flere områder markedsledende i en spændende branche, som pt. er i hastig udvikling og forandring. Desuden lægges der stor vægt på udvikling, trivsel og medarbejderengagement. Derfor kan du forvente et behageligt og professionelt arbejdsklima, hvor der løftes i flok med fokus på det enkelte individs behov for sparring og udvikling.

Kontakt

Er du interesseret, skal du blot sende et CV med en kort motivering i toppen til nedenstående mailadresse. Vil du vide mere forud for din ansøgning, er du velkommen til at kontakte Per Lavrids Knudsen fra Solid Search som gennemfører rekrutteringen til dette job.

Alle henvendelser bliver behandlet fortroligt, og virksomheden får ikke kendskab til din identitet uden din forudgående accept.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Per Lavrids Knudsen

Headhunter

Hospitalsgade 18B, 6000 Kolding

Telefon +45 23 41 61 08

E-mail: plk@solidsearch.dk